Wat is Laravel?

Laravel is een krachtig ontwikkelingsframework (of raamwerk) waarmee je uitgebreide webapplicaties kunt bouwen. Het biedt een breed scala aan standaardtools die ontwikkelaars in staat stellen om efficiënt te werken. Met Laravel kun je zowel kleine als zeer grote applicaties ontwikkelen.

Een van de voordelen van dit framework is dat het ontwikkelaars in de juiste richting stuurt bij het bouwen van applicaties. Het framework biedt standaardoplossingen voor zaken zoals beveiliging, bestandsbeheer en gegevensuitwisseling, waardoor ontwikkelaars hier niet telkens opnieuw over hoeven na te denken.

Waarom Laravel?

Het gebruik van frameworks is een bekend fenomeen. Er zijn diverse frameworks ontwikkeld waarop je kunt bouwen, maar Laravel onderscheidt zich door zijn innovatieve aanpak. Het framework maakt gebruik van verschillende losse basistools, zoals een databaseverbinding. Voor bestandsbeheer en het verbinden met externe services worden standaardbibliotheken gebruikt.

Door deze modulaire opzet kan Laravel zich aanpassen aan de voortdurend veranderende (online) wereld, waardoor het altijd up-to-date blijft.

Laravel is gebaseerd op PHP (Hypertext Preprocessor), een krachtige scriptingtaal waarmee opdrachten kunnen worden uitgevoerd. Het gebruik van Laravel brengt echter een enorme set mogelijkheden met zich mee, die gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd.