Privacy-by-design

In tijden van datalekken en privacyschandalen is het van groot belang dat applicaties worden ontwikkeld met privacy en waarborging in het achterhoofd.

De applicaties die iXperience bouwt of waarbij iXperience ondersteuning biedt worden bestudeerd op privacy-aspecten en overige zaken die hier van invloed op zijn. Samen met u bepalen we de juiste strategie en zullen we applicaties volgens de juiste methodieken implementeren.

GDPR / AVG

De laatste hype gaat over de nieuwe wetgeving die vanuti de Europese Unie is opgelegd aan de lidstaten. De nieuwe General Data Protection Regulation heeft voor een hoop kopzorgen bij veel organisaties gezorgd. Met name organisaties die (veel) persoonsgebonden gegevens bevatten waren ‘bang’ voor deze nieuwe wetgeving. En dit terwijl de AVG (de Nederlandse implementatie van de GDPR) al jaren van kracht is en nagenoeg gelijk is hieraan.

Security-by-design

Naast het nadenken over privacy is het van evident belang de beveiliging goed op orde te hebben.

80% lekken door slechte voordeurbeveiliging

Het merendeel van beveiligingslekken komt door het slecht beveiligen van de ‘voordeur’. Eenvoudig in te stellen beveiligingsmaatregelen worden vaak niet (goed) geïmplementeerd of uitgesteld, waardoor lekken erg eenvoudig te misbruiken zijn door kwaadwillenden.

Het op orde hebben van updates en goede wachtwoordstrategieën is het allerbelangrijkste als het aankomt op beveiliging. Want, je laat toch ook niet je voordeur openstaan wanneer je op vakantie gaat?!

Wist u dat één van de grootste problemen nog altijd het gebruik van veel te makkelijke wachtwoorden is? Een aantal meest populaire wachtwoorden in 2017:

– 123456

– Password

– Welcome

– Welkom01

Stelt u zich eens voor hoe eenvoudig het voor hackers is om hier misbruik van te maken! Alsof u de sleutel onder de mat legt.